Sült apróhal, párolt pak choival

sult_aprohal_parolt_pak_choival.jpg

Hozzávalók (2 főre)
- 3 db pak choi (ennyi van egy csomagban)
- Kb 20 db fagyasztott apróhal
- 1 kis fej  vöröshagyma
- Só, bors, kömény, fokhagyma (húsleveskocka) ízlés szerint
- Petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 dl főzőtejszín
- Citrom


A pak choi külső leveleit leszedjük, apróra vágjuk. A zöld részeket nagyobbra, a szárát apróra szeljük fel. Kevés kókuszzsíron a felszeletelt vöröshagymát megfuttattjuk és rádobjuk a pak choit, kicsit pirítjuk majd felengedjük 1 dl vízzel, amit húsleveskockával, petrezselyemzölddel, fokhagymával, borssal és köménnyel ízesítünk. (aki szereti és a diétája engedi tehet bele csípőspaprikát) Amikor megpuhult – figyeljünk oda, hogy nehogy szétfőzzük – főzőtejszínnel felöntjük.
A halat még félig fagyott állapotában megpucoljuk, mert így könnyen jön ki a belseje – Felvágjuk a hasát és mindent kiszedünk belőle. Sózzuk majd sütőpapírra tesszük. Ecsettel bekenjük olajjal, és megsütjük.
Tálaláshoz citromot adunk hozzá.