Nagyi féle káposztás tészta, vagyis cvekedli 

Hozzávalók:
500g kockatészta
1 kg fehér káposzta
1 ek kókuszzsír
2 ek kristálycukor

bors
csipet kömény

Elkészítés:
A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy aprító gépbe tesszük. Ezután besózzuk, 20 percig állni hagyjuk és végül kinyomkodjuk a levét. A kinyomkodott levet egy nagy lábosba öntjük és felengedjük annyi vízzel, hogy a tésztát ki tudjuk benne főzni. A kókuszzsíron a cukrot karamellizaljuk, vigyázva nehogy megégjen. Hozzá adjuk a kinyomkodott káposztát és mérsékelt tűzön gyakran kevergetve aranybarnára pirítjuk.Ez annyi időt vett igénybe míg harmadikos unokám 3-szor elolvasta István királyról szóló olvasmányt. Ha nagyon pirulna egy kevés vizet önthetünk alá az elején. Ha szép karamell színű lett borsozzuk és egy kevés őrölt köményt szórunk rá ízlés szerint. A megfőtt, leszűrt tésztával összekeverjük. Tálaláskor mi kristálycukorral megszórjuk. Nekem megmaradt a fél káposzta fejem, ezt hűtőbe teszem és később egy káposztás egytálételt készítek belőle.90696420_2904683366236930_7252670677277212672_o.jpg