Rózsamuffin
Rózsamuffin
- 3 bögre zabliszt (2 dl)
- egy csomag sütőpor
- édesítőszer, ízlés szerint
- 2/3 bögre kókuszzsír (olvasztva)
- 2 natúr joghurt (125ml-es)
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja + pár csepp citrom
- 2 db alma
- 2 citrom
- fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:
Almarózsa:
Az almákat leheletvékony szeletekre vágjuk, legkönnyebb uborkaszeletelővel. Egy tálba vizet töltünk és beletesszük a felszeletelt almát, majd rányomjuk 2 citrom levét. Ezután a tálat 1-2 percre mikrohullámú sütőbe tesszük. A megpuhult almaszeleteket lecsepegtetjük.
Tészta:
A tészta száraz hozzávalóit egy tálba összekeverjük, majd félre tesszük. Másik tálba összekeverjük az olvasztott kókuszzsírt, a joghurtot, a tojást, az édesítőszert valamint a megmosott citrom héját és levét. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. A papírral kibélelt muffin formákat félig töltjük tésztával.
A rózsák elkészítésének két módszere van. Az egyik, hogy a megpuhított almaszeleteket sorba, kis átfedéssel egymásra rakjuk, majd felcsavarjuk és az így kapott rózsaformát a muffin tésztába nyomjuk. A másik, hogy a „szirmokat” egyesével helyezzük el a tésztába, rózsaalakzatban. Ha kész 180°-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Júlia