Rózsamuffin

Rózsamuffinviber_image2.jpg

  • 3 bögre zabliszt (2 dl)
  • egy csomag sütőpor
  • édesítőszer, ízlés szerint
  • 2/3 bögre kókuszzsír (olvasztva)
  • 2 natúr joghurt (125ml-es)
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja + pár csepp citrom
  • 2 db alma
  • 2 citrom
  • fahéj, ízlés szerint

Elkészítés:

Almarózsa:

Az almákat leheletvékony szeletekre vágjuk, legkönnyebb uborkaszeletelővel.  Egy tálba vizet töltünk és beletesszük a felszeletelt almát, majd rányomjuk 2 citrom levét. Ezután a tálat 1-2 percre mikrohullámú sütőbe tesszük. A megpuhult almaszeleteket lecsepegtetjük.

Tészta:

A tészta száraz hozzávalóit egy tálba összekeverjük, majd félre tesszük. Másik tálba összekeverjük az olvasztott kókuszzsírt, a joghurtot, a tojást, az édesítőszert valamint a megmosott citrom héját és levét. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.  A papírral kibélelt muffin formákat félig töltjük tésztával.

A rózsák elkészítésének két módszere van. Az egyik, hogy a megpuhított almaszeleteket sorba, kis átfedéssel egymásra rakjuk, majd felcsavarjuk és az így kapott rózsaformát a muffin tésztába nyomjuk. A másik, hogy a „szirmokat” egyesével helyezzük el a tésztába, rózsaalakzatban.  Ha kész 180°-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

viber_image3.jpgviber_image_1.jpg

 

 

 

 

 

 

   viber_image_2.jpg

 Júlia