Sütőtökös keksz
200g sült sütőtök
100g margarin
180g barnacukor
csipet só
2 tojás
1 tk fahéj
300g liszt
1 tk szódabikarbóna
3 ek tejföl
ízlés szerint mazsola, csokireszelék
Megsütjük a tököt ( én maradékot használtam, mert előző nap sütőtök krémlevest készítettem). Összekeverjük az olvasztott vajat a cukorral, margarinnal, a sütőtökkel és a tojásokkal. Másik tálba összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a csipet sót, majd a sütőtökös masszához forgatjuk. Ha túl kemény tejföllel lazítjuk. Végül hozzákeverjük a mazsolát, vagy ami épp van otthon és illik a kekszhez. Sütőpapírral bélelt tepsire fagyiskanál segítségével gombócokat készítünk és 170 fokos előmelegített sütőben (alsó-felső) 20 perc alatt készre sütjük.