Gyömbéres sült nyúl, roppanós újburgonyával és fahéjas sütőtökpürével

Hozzávalók:

  • 500g nyúlhús
  • 400g újburgonya
  • 500g sütőtök
  • 1 szál póréhagyma
  • Olívaolaj
  • Só, bors
  • Friss gyömbér
  • Fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál krémsajt (én Philadelphát használtam)
  • Kakukkfű, citrom, friss rozmaring, petrezselyem
  • 1 dl száraz rozé bor

A sütőtököt felkockázom, sózóm, borsozom, majd szórók rá egy kis fahéjat és összekeverem a felmelegített mézzel. Sütőpapapírral kibélelt tepsibe 200ºC-on körülbelül 25-30 percig sütöm. Közben előkészítem a nyúlat és a burgonyát. A nyúlat vagy felszeletelve vásároljuk meg vagy otthon 5 cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és ráreszelünk körülbelül 1cm vastagságú friss gyömbért. Jól beledörzsöljük majd egy nagy jénaiba tesszük. A burgonyát 4 felé vágjuk, szintén sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel, kis olívaolajjal összekeverjük és a nyúl mellé helyezzük. Aláöntünk körülbelül 1 dl száraz rosé bort, a nyúlra teszünk néhány szelet citromot és egy szál friss rozmaringot. Még rányomjuk szintén a nyúlra egy fél citrom levét és kicsit állni hagyjuk, amíg a sütő felszabadul. 25 percig sütjük, majd még 3-5 percig pirítjuk. Amíg a nyúl elkészül, egy póréhagymát felaprítunk és kis olajon megpirítunk, majd hozzáadjuk a már megsült sütőtököt. Még körülbelül 5 percig kevergetve serpenyőben sütjük. Ezután turmixgéppe tesszük, hozzáadjuk a krémsajtot és krémesre turmixoljuk. Ezzel meg is vagyunk. Amikor a nyúl és a burgonya is elkészült, tálaljuk. A sütötökpürére egy kis petrezselymet szórunk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

#Zsófia
--------------------------------------------------------------------------

Sütés előtt:gyomberes_sult_nyul_roppanos_ujburgonyaval_es_fahejas_sutotokpurevel_elotte.jpeg

Tálalás után:captura.JPG