Spenótos tagliatelle gombamártással

Hozzávalók:

  • 250g spenótos tagliatelle tészta (2 főre)
  • 250g gomba (én laskagombából készítettem de lehet bármilyen fajta)
  • ½ póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 1dl száraz fehér bor
  • olívaolaj, só, bors (és/vagy ételízesítő)
  • néhány levél zsálya a díszítéshez
  • reszelt parmezán sajt (ez is lehet bármilyen sajt, ami otthon van)

A tésztát feltesszük főzni. Figyeljünk rá, nehogy túlfőzzük, inkább legyen még egy kicsit kemény. (Amint készen van leszűrjük, átöblítjük hideg vizzel és félretesszük.)

Közben elkészítjük a gombamártást. Kevés olívaolajon a zsályaleveleket ropogósra pirítjuk, majd félretesszük. Én azért használok zsályát, mert van a kertemben. De nyugodtan lehet helyettesíteni más fűszernövénnyel is. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a felaprított hagymát a fokhagymával, utána hozzáadjuk a megtisztított és hosszában felvágott gombákat. Addig pirítjuk, amíg a gomba össze nem esik. Ezután hozzáöntjük az 1 dl bort és még néhány percig kevergetjük, hogy az alkohol elpárologjon. Hozzáadjuk a tejszínt, a felaprított petrezselymet és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Én 2 kiskanál ételízesítőt használok és mellé még borsozom. Jól összekeverjük és alacsony lángon még 5 percig letakarva főzzük.

Eközben a tészta biztosan elkészült. Összeforgatjuk a gombamártással. Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal és 1-2 szem pirított zsályalevelet helyezünk rá.

 

Jó étvágyat hozzá!

 #Zsófia