Friss zöldséges rizstésztasaláta, pirított tofuval és kesudióval
A salátához:
- 1 csomag rizstészta
- 3 db répa
- 1 cukkini
- 4 db retek
- 1 csomag szójababcsíra
- 1 marék póréhagymacsíra
- 1 citrom leve
- 2 teáskanál szezámolaj
- Kesudió
- Tofu (bármilyen izü lehet, én most ehhez algásat használtam)
A szószhoz:
- Szezámmag
- Gyömbér
- Szójaszósz
- Pepperoni (vagy bármi, ami csípős)
A tésztát megfőzzük, majd hideg vizzel leöblítjük, meglocsoljuk szezámolajjal és félretesszük.
A répát, a cukkinit megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálba tesszük őket, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott retket és a szójababcsírát. Rányomjuk egy citrom levét és jól összekeverjük az egészet.
A tofut kisebb kockákra vágjuk és serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk. Úgyanebben a serpenyőben piríthatjuk a kesudiókat is.
A szószhoz egy kis tálban összekeverjük a szójaszószt a gyömbérrel, a szeszámmaggal és a pepperonival. Ha friss gyömbért használunk, akkor azt elötte reszeljük le, hogy könnyen feloldódjon. A pepperonit felaprítva tegyük bele, de használhatunk ebböl spré vagy por formában is.
Végül összekeverjük a tésztát a zöldségekkel és az elkészített szósszal. Tálalás elött megszórjuk a pirított tofuval és kesudióval. A tetejére ráhelyezzük a póréhagymacsírákat.
#Zsófia