Friss zöldséges rizstésztasaláta, pirított tofuval és kesudióval

    A salátához:

        • 1 csomag rizstészta
        • 3 db répa
        • 1 cukkini
        • 4 db retek
        • 1 csomag szójababcsíra
        • 1 marék póréhagymacsíra
        • 1 citrom leve
        • 2 teáskanál szezámolaj
        • Kesudió
        • Tofu (bármilyen izü lehet, én most ehhez algásat használtam)

    A szószhoz:

      • Szezámmag
      • Gyömbér
      • Szójaszósz
      • Pepperoni (vagy bármi, ami csípős)

    salata.jpgA tésztát megfőzzük, majd hideg vizzel leöblítjük, meglocsoljuk szezámolajjal és félretesszük.

    A répát, a cukkinit megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálba tesszük őket, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott retket és a szójababcsírát. Rányomjuk egy citrom levét és jól összekeverjük az egészet.

    A tofut kisebb kockákra vágjuk és serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk. Úgyanebben a serpenyőben piríthatjuk a kesudiókat is.

    A szószhoz egy kis tálban összekeverjük a szójaszószt a gyömbérrel, a szeszámmaggal és a pepperonival. Ha friss gyömbért használunk, akkor azt elötte reszeljük le, hogy könnyen feloldódjon. A pepperonit felaprítva tegyük bele, de használhatunk ebböl spré vagy por formában is.

    Végül összekeverjük a tésztát a zöldségekkel és az elkészített szósszal. Tálalás elött megszórjuk a pirított tofuval és kesudióval. A tetejére ráhelyezzük a póréhagymacsírákat. 

    #Zsófia