Meggyes lepény

0-02-04-27c89f8a3fc5b0ddca986bf1859575435e4b8944371ae3fc7dd899c438840cfd_full.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabliszt
  • 1 sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 kiskanál vanília aroma (Dr.Oetker aroma)
  • 4 tojás
  • 1 nagy kefir (450 g)
  • 10 dkg olvasztott kókuszzsír
  • édesítő ízlés szerint
  • csipet só
  • 1 üveg lecsepegtetett, magozott meggykompót (vigyázat én mindig találok benne magot)

 Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 fokra, a 32x28 cm-es tepsimet kikenem kókuszzsírral és meghintem liszttel.

A lisztet, sütőport, fahéjat elkeverem egy tálban, majd hozzáadom a többi alapanyagot, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verve a végén finoman beleforgatom. Tepsibe simítom és megszórom a meggyel. 25-30 perc alatt sül meg.

0-02-04-db7723f8b8e13c536009ffeb2659e4937f9e45994e0511b94f28b4f1e57a9960_full.jpgmeggyes.jpg