Meggyes lepény
Hozzávalók:
- 25 dkg zabliszt
- 1 sütőpor
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 kiskanál vanília aroma (Dr.Oetker aroma)
- 4 tojás
- 1 nagy kefir (450 g)
- 10 dkg olvasztott kókuszzsír
- édesítő ízlés szerint
- csipet só
- 1 üveg lecsepegtetett, magozott meggykompót (vigyázat én mindig találok benne magot)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra, a 32x28 cm-es tepsimet kikenem kókuszzsírral és meghintem liszttel.
A lisztet, sütőport, fahéjat elkeverem egy tálban, majd hozzáadom a többi alapanyagot, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verve a végén finoman beleforgatom. Tepsibe simítom és megszórom a meggyel. 25-30 perc alatt sül meg.