Sonkás kifli teljes kiőrlésű lisztből
Sonkás kifli teljes kiőrlésű lisztből
Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő, 1 szem kockacukor 2,5 dl langyos tejben felfuttatva
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3 kiskanál sóval elkeverve
- 10 dkg olvasztott kókuszzsír
- annyi langyos víz 1 dl körül, hogy lágy tésztát kapjunk
- 1 dl kefir
- 20 dkg gépsonka
- 15 szem olíva bogyó
- 5 dkg sovány reszelt sajt
- 1 tojás sárgája a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kikeverem, (1 tál – 1 fakanál) ruhával letakarom és duplájára kelesztem. Lisztezett deszkán 3 részre vágom a tésztát, és kerek formára sodrom. (2-3 mm vastagra) Kefirrel megkenem, mint egy pizzát megpakolom apróra vágott sovány gépsonkával, karikára szelt olívabogyóval. 8 szeletre vágom, majd feltekerem,kifli formára igazítom, megkenem tojássárgával és megszórom a reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsiben forró sütőben 15 perc alatt szép barnára sütöm.