Sonkás kifli teljes kiőrlésű lisztből

Sonkás kifli teljes kiőrlésű lisztből

kifli.jpg

Hozzávalók:

  • 5 dkg élesztő, 1 szem kockacukor 2,5 dl langyos tejben felfuttatva
  • 40 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3 kiskanál sóval elkeverve
  • 10 dkg olvasztott kókuszzsír
  • annyi langyos víz 1 dl körül, hogy lágy tésztát kapjunk
  • 1 dl kefir
  • 20 dkg gépsonka
  • 15 szem olíva bogyó
  • 5 dkg sovány reszelt sajt
  • 1 tojás sárgája a kenéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan kikeverem, (1 tál – 1 fakanál) ruhával letakarom és duplájára kelesztem. Lisztezett deszkán 3 részre vágom a tésztát, és kerek formára sodrom. (2-3 mm vastagra) Kefirrel megkenem, mint egy pizzát megpakolom apróra vágott sovány gépsonkával, karikára szelt olívabogyóval. 8 szeletre vágom, majd feltekerem,kifli formára igazítom, megkenem tojássárgával és megszórom a reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsiben forró sütőben 15 perc alatt szép barnára sütöm.kifli4.jpgkifli2.jpgkifli1.jpg