Mamika féle kakaós csiga

Tésztához:
600g liszt (én 300g finomlisztet és 300g teljes kiőrlésű búzalisztet használtam)
50g élesztő
2 tojás sárgája
2ek olaj
csipet só2 ek kristálycukor
kb 3 tej
Töltelékhez:
150g margarin
6 ek fekete kakaópor
6 ek porcukor
Tetejére
2,5dl tej
3 ek porcukor
Az
élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztet, a tojássárgáját, a sót hozzáadjuk. Elkezdjük dagasztani és közben hozzá adjuk az olajat is. Amikor jól összedolgoztuk a hozzávalókat letakarjuk és kb 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tésztát kétfelé vesszük és deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A megolvasztott vajjal megkenjük a tésztát rászórjuk a kakaó és a porcukor felét, majd szorosra feltekerjük.

Ezt megismételjük a másik adag tésztával is. A tekercseket kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigák alját egy picit összenyomjuk és egy olajozott tepsibe tesszük.
Én szorosan egymás mellé szoktam őket tenni, ahogy a nagymamánk is csinálta. A hideg sütőbe tesszük, melyet maximális hőfokra állítunk, ha felmelegedett még 5 percig hagyjuk ezen a hőfokon sülni, majd vegyük vissza a 165 fokra és még kb 15-20 percig süssük. Ezután kivesszük a csigákat a sütőből, mindegyik közepét meglocsoljuk egy kis tejjel, megszórjuk cukorral a tetejét és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Ha nem elég édes tálalás előtt hintsük meg porcukorral.
