Mamika féle kakaós csiga

media-share-0-02-0a-7910570f29628343b4c36f3172f87c288a887a69d397b07aafc6cf00d308af1f-c9cc8afa-7a4e-4ce3-bb78-d63f659607d7.jpgHozzávalók
Tésztához:
600g liszt (én 300g finomlisztet és 300g teljes kiőrlésű búzalisztet használtam)
50g élesztő
2 tojás sárgája
2ek olaj
csipet só2 ek kristálycukor
kb 3 tej
 
Töltelékhez:
150g margarin
6 ek fekete kakaópor
6 ek porcukor
 
Tetejére
2,5dl tej
3 ek porcukor
 
Az media-share-0-02-0a-55438f5034156a0ba5acfc853859022e9af402782eb263ff5e031fa0addb17da-fb4f7816-2395-40d3-a7e6-e7258c2793a8.jpgélesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztet, a tojássárgáját, a sót hozzáadjuk. Elkezdjük dagasztani és közben hozzá adjuk az olajat is. Amikor jól összedolgoztuk a hozzávalókat letakarjuk és kb 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tésztát kétfelé vesszük és deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A megolvasztott vajjal megkenjük a tésztát rászórjuk a kakaó és a porcukor felét, majd szorosra feltekerjük. 
Ezt megismételjük a másik adag tésztával is. A tekercseket kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigák alját egy picit összenyomjuk és egy olajozott tepsibe tesszük. media-share-0-02-0a-6ca880a1c0049a73ed566093ad9975016fa5e5ac6f10d5eda9417e369151bc22-0c96c157-d718-4f09-a20a-cc93c811566e.jpgÉn szorosan egymás mellé szoktam őket tenni, ahogy a nagymamánk is csinálta. A hideg sütőbe tesszük, melyet maximális hőfokra állítunk, ha felmelegedett még 5 percig hagyjuk ezen a hőfokon sülni, majd vegyük vissza a 165 fokra és még kb 15-20 percig süssük. Ezután kivesszük a csigákat a sütőből, mindegyik közepét meglocsoljuk egy kis tejjel, megszórjuk cukorral a tetejét és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Ha nem elég édes tálalás előtt hintsük meg porcukorral.