Thai rizstésztasaláta rákkal, tofuval és zöldborsóval

Ez egy hideg tésztasaláta, így az öntettel kezdjük. A póráhagymát, a fokhagymát és a csípőspaprikát összeaprítjuk. Majd az összes hozzávalót egy kis lábosba 5 perc alatt összeforraljuk és félretesszük.

A thai öntethez:

  • ½ póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szem csípőspaprika (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, ki hogyan szereti)
  • 1 lime leve
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. szezámolaj
  • 2 ek. halszósz (ha ez nincs, akkor paradicsompürével lehet helyettesíteni)
  • 1 ek. Szójaszósz
  • ½ bögre víz

thai2.JPG

A tésztasalátához:

  • 1 csomag rizstészta (200g)
  • 1 bögre zöldborsó
  • 200g konyhakész rák
  • 1 csomag tofu
  • 1 kalifornia paprika
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • Sós pörkölt mogyoró
  • Szezámmag
  • Szezámolaj

 

A rákokat a zöldborsóval egy kis szezámmagolajon megsütjük. Folyamatosan kevergetjük, hogy a rák minden oldala egységesen piruljon. Én kiolvasztottam előtte, így elég volt kb. 3-4 perc, hogy elkészüljön. A paprikát csíkokra vágjuk, a tofut felkockázzuk és szezámmagba hempergetjük. A petrezselymet felaprítjuk. Ezután az összes alapanyok összekeverjük, leöntjük a thai öntettel és rámorzsoljuk a mogyorót.

Jó étvágyat hozzá!

#Zsófia