Thai rizstésztasaláta rákkal, tofuval és zöldborsóval
Ez egy hideg tésztasaláta, így az öntettel kezdjük. A póráhagymát, a fokhagymát és a csípőspaprikát összeaprítjuk. Majd az összes hozzávalót egy kis lábosba 5 perc alatt összeforraljuk és félretesszük.
A thai öntethez:
- ½ póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szem csípőspaprika (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, ki hogyan szereti)
- 1 lime leve
- 2 ek. méz
- 2 ek. szezámolaj
- 2 ek. halszósz (ha ez nincs, akkor paradicsompürével lehet helyettesíteni)
- 1 ek. Szójaszósz
- ½ bögre víz
A tésztasalátához:
- 1 csomag rizstészta (200g)
- 1 bögre zöldborsó
- 200g konyhakész rák
- 1 csomag tofu
- 1 kalifornia paprika
- 1 marék petrezselyemzöld
- Sós pörkölt mogyoró
- Szezámmag
- Szezámolaj
A rákokat a zöldborsóval egy kis szezámmagolajon megsütjük. Folyamatosan kevergetjük, hogy a rák minden oldala egységesen piruljon. Én kiolvasztottam előtte, így elég volt kb. 3-4 perc, hogy elkészüljön. A paprikát csíkokra vágjuk, a tofut felkockázzuk és szezámmagba hempergetjük. A petrezselymet felaprítjuk. Ezután az összes alapanyok összekeverjük, leöntjük a thai öntettel és rámorzsoljuk a mogyorót.
Jó étvágyat hozzá!
#Zsófia