Mascarponés-joghurtos szívsaláta tofuval és céklával, retek szeletekkel díszítve
Hozzávalók:
- 3 fej szívsaláta
- 10 szelet cékla (üveges)
- 3 szem retek
- 1 csomag tofu
- 1 doboz mascarpone
- 1 natur zsírszegény joghurt
- Szezámmag
- Lenmag
- Só
A salátát megmossuk és felszeleteljük. A tofut kockákra vágjuk és beleforgatjuk a szezámmagba. A mascarponét összekeverjük a jogurttal és megsózzuk.
A salátát egy tányér közepére halmozzuk, köré kanalazunk a mascarponés öntetböl és rászórjuk a tofut. A céklák tetejére is kanalazunk egy kis öntetet és ezeket is a salátára helyezzük. Díszitéshez a céklát vékony szeletekre vágjuk és ráhelyezzük a salátára. Majd az egészet megszórjuk lenmaggal.
Egészségetekre!
#Zsófia