Mascarponés-joghurtos szívsaláta tofuval és céklával, retek szeletekkel díszítve

Hozzávalók:

  • 3 fej szívsaláta
  • 10 szelet cékla (üveges)
  • 3 szem retek
  • 1 csomag tofu
  • 1 doboz mascarpone
  • 1 natur zsírszegény joghurt
  • Szezámmag
  • Lenmag

mas1.JPG

mas2.JPG

A salátát megmossuk és felszeleteljük. A tofut kockákra vágjuk és beleforgatjuk a szezámmagba. A mascarponét összekeverjük a jogurttal és megsózzuk.

A salátát egy tányér közepére halmozzuk, köré kanalazunk a mascarponés öntetböl és rászórjuk a tofut. A céklák tetejére is kanalazunk egy kis öntetet és ezeket is a salátára helyezzük. Díszitéshez a céklát vékony szeletekre vágjuk és ráhelyezzük a salátára. Majd az egészet megszórjuk lenmaggal.

Egészségetekre!

#Zsófia