Zöldsaláta WRAP pulykával töltve
Hozzávalók:
- fejes zöldsaláta
- 1 db lila hagyma felkarikázva
- 500g pulyka darált hús
- 1 kígyóuborka
- 1 sárgarépa
- 1 dl narancslé
- olívaolaj
- szezámolaj
- szójaszósz
- méz
- ízlés szerint: avokádókrém, menta vagy citromfű
A lila hagymát 1 evőkanál olajon 8-10 percig lassú lángon kevergetve megdinszteljük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a darált pulykahúst és készre főzzük. A húst szűrőkanállal kiszedjük, de a hagymát a serpenyőben hagyjuk és hozzákeverünk 1 evőkanál szezámolajat, 1 dl narancslevet, 2 evőkanál szójaszószt és fél kanál mézet. Besűrítjük. Hozzáadjuk a húst és még 5-7 percig kevergetve kis lángon főzzük.
A salátát levelekre szedjük, a répát és uborkát vékonyra szeljük.
Egy salátalevelet kiterítünk és megkenjük a krémes hússal, ráteszünk egy adag répát, uborkát és pár szem mentalevelet majd a tetejére kanalazunk az avokádókrémből és összetekerjük.
Frissítő és könnyű lehetőség.
#Zsófia