Zöldségleves quinoával és tofuval

Hozzávalók:

  • ¾ pohár quinoa
  • ½ kg fagyasztott brokkoli
  • 3 szál újhagyma
  • 200g vegyes erdei gomba (frissen vagy fagyasztva)
  • 1 liter húsleves alaplé vagy ugyanennyi víz húsleveskockával ízesítve
  • thai fűszerkeverék (tengeri só, fokhagyma, bors, chilipaprika, koriander, gyömbér, bazsalikum, lime olaj)

zoldsegleves_quinoaval_es_tofuval.jpg

A quinoat beletesszük egy kicsi lábosba és felöntjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Lassú lángon, lefedve főzzük.

Az újhagymát  felaprítjuk és kis olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kicsit kevergetjük. Felöntjük a maradék alaplével és még annyi vízzel, hogy a zöldségeket bőven ellepje. Fűszerezzük és felforraljuk.

Amikor elpárolgott a quinoa leve, hozzáadjuk a leveshez. A tofut kockákra vágjuk és szintén a levesbe tesszük. Körülbelül még 2 percig főzzük, hogy a tofu átmelegedjen.

Aki csípősen szereti bátran tálalhatja egy kis erős pistával!

#Zsófia