Zöldségleves quinoával és tofuval
Hozzávalók:
- ¾ pohár quinoa
- ½ kg fagyasztott brokkoli
- 3 szál újhagyma
- 200g vegyes erdei gomba (frissen vagy fagyasztva)
- 1 liter húsleves alaplé vagy ugyanennyi víz húsleveskockával ízesítve
- thai fűszerkeverék (tengeri só, fokhagyma, bors, chilipaprika, koriander, gyömbér, bazsalikum, lime olaj)
A quinoat beletesszük egy kicsi lábosba és felöntjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Lassú lángon, lefedve főzzük.
Az újhagymát felaprítjuk és kis olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kicsit kevergetjük. Felöntjük a maradék alaplével és még annyi vízzel, hogy a zöldségeket bőven ellepje. Fűszerezzük és felforraljuk.
Amikor elpárolgott a quinoa leve, hozzáadjuk a leveshez. A tofut kockákra vágjuk és szintén a levesbe tesszük. Körülbelül még 2 percig főzzük, hogy a tofu átmelegedjen.
Aki csípősen szereti bátran tálalhatja egy kis erős pistával!
#Zsófia