Meggyes keksz
Hozzávalók: (50 darabhoz)
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 sütőpor
- 2 db tojás
- 1 kicsi dobozos joghurt (125g)
- 1dl olvasztott kókuszzsír
- édesítő, csipet só
- 1 mokkáskanál fahéj
- fél liternyi magozott meggykompót
- 5 dkg kandírozott narancshéj (ennek 15%-os cukortartalma van)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat vegyítem, majd a többi hozzávalóval alaposan elkeverem, csak úgy fakanállal. Sütőt előmelegítem 190ºC-ra. Sütőpapírra vizes kézzel kis diónyi gombócokat helyezek, amiket villával ellapítok.
15 perc alatt készre sütöm. Ha az alja pirulni kezd, készen is van!