Zöldborsófőzelék buggyantott tojással és virslivel
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott zöldborsó
- 8 dl húsleves alaplé (helyettesíthető vízzel és leveskockával)
- kb 3 dl tej
- kb 2 kanál liszt
- 1 csipet cukor
- 2 tojás
- (igény szerint virsli)
A zöldborsót felöntjük annyi húsleves alaplével, amennyi pont ellepi. Kis lángon puhára fözzuk/inkább pároljuk. A lisztet kikeverjük a tejjel. Vigyázzunk, hogy csak annyi tejet adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen, mint a tejfölnek. Ha a zöldborsó megpuhult, hozzáöntjük a tejes lisztet és a csipet cukrot, majd kevergetve forrásig összefözzük.
Bugyantott tojással (és igény szerint virslivel) tálaljuk.
Buggyantott tojás: egy merőkanalat a forrásban lévő vízbe mártunk, hogy felmelegedjen. Majd kiemeljük és beleütünk egy tojást, amit merőkanalastól a vízbe mártunk. Addig tartjuk bennt a vízben, amíg az izlésünknek megfelelö keménységű nem lesz. Én körülbelül 2-3 percig szoktam hagyni. Ilyenkor a tojásfehérje már megszilárdul, a sárgája viszont folyós marad.
A zöldborsófőzelékkel összekeverve ísteni ebéd lesz belőle!
Jó étvágyat mindenkinek!
#Zsófia