Zöldborsófőzelék buggyantott tojással és virslivel

zoldborsofozelek_buggyantott_tojassal.jpg

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott zöldborsó 
- 8 dl húsleves alaplé (helyettesíthető vízzel és leveskockával)
- kb 3 dl tej
- kb 2 kanál liszt
- 1 csipet cukor
- 2 tojás
- (igény szerint virsli)

 

A zöldborsót felöntjük annyi húsleves alaplével, amennyi pont ellepi. Kis lángon puhára fözzuk/inkább pároljuk. A lisztet kikeverjük a tejjel. Vigyázzunk, hogy csak annyi tejet adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen, mint a tejfölnek. Ha a zöldborsó megpuhult, hozzáöntjük a tejes lisztet és a csipet cukrot, majd kevergetve forrásig összefözzük.

Bugyantott tojással (és igény szerint virslivel) tálaljuk.

Buggyantott tojás: egy merőkanalat a forrásban lévő vízbe mártunk, hogy felmelegedjen. Majd kiemeljük és beleütünk egy tojást, amit merőkanalastól a vízbe mártunk. Addig tartjuk bennt a vízben, amíg az izlésünknek megfelelö keménységű nem lesz. Én körülbelül 2-3 percig szoktam hagyni. Ilyenkor a tojásfehérje már megszilárdul, a sárgája viszont folyós marad.

A zöldborsófőzelékkel összekeverve ísteni ebéd lesz belőle!

Jó étvágyat mindenkinek!

 

#Zsófia