Túrós, zabpelyhes lepény

 

turos_zabpelyhes_peleny_2.jpgturos_zabpelyhes_peleny_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 5 db tojás
  • 1 pohár natúr joghurt (125g)
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 citrom reszelt héja
  • édesítő ízlés szerint
  • vanília aroma
  • csipet só
  • 10 dkg mazsola vagy más aszalt gyümölcs
  • 1 kiskanál kókuszzsír a forma kikenéséhez
  • 1 kiskanál liszt a forma beszórására

 

Elkészítés: A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. A tojás sárgáját elkeverem a joghurttal, édesítővel, vaníliával, citromhéjjal, majd hozzákeverem a túrót, zabpelyhet, mazsolát, végül a tojáshabot is beleforgatom. Én tortaformában sütöm ki, 200 fokon kb. 30 perc.